WELKOM BIJ DE REEBOK

Buiten zijn zoals jij dat wilt

WELKOM BIJ DE REEBOK

Buiten zijn zoals jij dat wilt

vermaak_mb
vermaak_mb
Omgeving | dereebok.nl

Onze ligging

Dichtbij, maar toch rustig

De Reebok is een gemoedelijk vakantiepark gelegen op een toplocatie tegen Natuurreservaat De Kampina in een groene oase van bossen, vennen en heide. Een familiepark voor rustige gelijkgestemde gasten. Uw vakantie uitvalsbasis binnen het Groenewoud en de stedendriehoek Tilburg, ’s-Hertogenbosch en Eindhoven.  Het park als rustige en sfeervolle verblijfslocatie, en de omgeving het vermaaksgebied. Oisterwijk is daarin het gezellige hart, een elegant stadje met meer dan 50 terrassen en naast landelijk bekende ketenwinkels veel exclusieve shops.
 
Naast al het groen zijn in de directe omgeving de bekende attractieparken De Efteling en Beekse Bergen. Met de Oisterwijk Express (toeristentrein) verkent u onder leiding van een gids het stadje Oisterwijk. Daarnaast liggen er op fietsafstand diverse musea, Trappistenbrouwerij Koningshoeven (La Trappe) en Nationaal park de Loonse en Drunense Duinen die uw bezoek ook meer dan waard zijn.

Wij liggen diep verscholen in het bos en werken daarom nauw samen met onze buren Natuur Monumenten. Wij waarderen en respecteren dan ook dat wij te gast mogen zijn in de natuur. In toekomst willen wij ons naast onze service onderscheiden door het aanbieden van binnen en buitenkunst. Hebt u behoefte aan informatie over park en regio? Loopt u dan binnen bij de receptie. Wij helpen u graag met onze service aan een fijn vakantiemoment.

 

De Efteling

Op 15 tot 20 minuten afstand

Een wereld vol wonderen

Op 20 minuten rijden van De Reebok ligt het populairste attractiepark van Nederland, De Efteling. Op 31 mei 1952 werd De Efteling officieel geopend, waarbij met name Anton Pieck zorgde voor de feeërieke sfeer die de Efteling kenmerkt en die tot op de dag van vandaag gekoesterd en bewaakt wordt. In de decennia die volgden is De Efteling uitgegroeid tot een sprookjesachtige wereld.

Naast het sprookjesbos zijn er tal van attracties als Villa Volta, Droomvlucht, de Piraña, De Vliegende Hollander, Swiss Bob, Joris en de Draak en de Python.

Parkshows in Raveleijn of in het Efteling theater moet u zeker niet vergeten!

Uw vakantieovernachtingen op ons park combineren met deze wereld vol wonderen is een aanrader!

Efteling, Wereld vol Wonderen

Er is een plek waar je de wereld om je heen even vergeet. Waar je het ene moment zweeft tussen trollen en elfjes in Droomvlucht en het andere moment ten strijde trekt tegen de draak in de dubbele houten racerachtbaan Joris en de Draak. Waar de allerkleinsten op reis gaan met Jokie en Jet in Carnaval Festival en waaghalzen met 90 km/u de goudmijn van Baron 1898 instorten. En waar je met de hele familie afdwaalt in de geheime gangen en magische vertrekken van Symbolica, het Paleis der Fantasie! Beleef samen de mooiste momenten in de Efteling.

Geniet elk moment van het jaar

In de Efteling geniet je samen elk moment van het jaar. Word in de lente betoverd door prachtige bloesems en geniet in de zomer van de extra lange dagen. Laat je in de herfst omverblazen door de vele kleuren in het Sprookjesbos en zie de Efteling in de winter veranderen in een sprookjesachtige witte wereld vol twinkelende lichtjes, ijspret en warme Vreugdevuren.

Beekse Bergen

Op 15 tot 20 minuten afstand

Safari in eigen land

Giraffen spotten, bukken voor enorme roofvogels en op brulafstand van een groep grommende leeuwen komen? U beleeft het tijdens een 1-daagse rondreis Afrika in Safaripark Beekse Bergen. Zonder uw paspoort op zak beleeft u spannende momenten tijdens de bus-, boot- en autosafari, maar ook als u het wild wandelend tegenkomt!

Het safaripark is 365 dagen per jaar geopend. In het grootste wildlife park van Nederland ontmoet u maarliefst 1.250 dieren in hun natuurlijke omgeving! Ook Calimero, de grootste olifant van Europa, woont er.

Naast het safaripark is er ook Speelland Beekse Bergen, hier kan genoten worden van verschillende (water)attracties en een zandstrand.

 

Groene woud

Rust, fietsen, eten drinken op eigen manier

Rust en ruimte, spanning en sensatie, knus én weids. In Het Groene Woud valt volop te genieten van de natuur. Of u nu van actie houdt of juist op zoek bent naar rust. Het Groene Woud geeft binnen de stedendriehoek 's-Hertogenbosch-Eindhoven-Tilburg ruimte aan talloze mooie dorpen, kapellen, historische bezienswaardigheden én heel veel verrassende natuur. Het hele gebied beslaat 35.000 hectare en tussen, om en rond de dorpen vindt u volop beken, bolle akkers, populieren, bos, moeras en heide.

Het landschap van Het Groene Woud is zo uniek dat de overheid het uitriep tot Nationaal Landschap. Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Brabants Landschap beheren samen de natuurkern van Het Groene Woud. Andere (delen van) natuurgebieden en landgoederen zijn eigendom van particulieren en gemeenten.

Het Groene Woud is een uniek gebied. Door de variatie in het landschap én door de mooie mix van wonen-werken-recreëren, cultuur-natuur, stad-platteland. Kenmerkend voor Het Groene Woud is de enorme afwisseling in het landschap. Van de schrale heide en vennen tot voedselrijke populierenbossen en bloemrijke graslanden en moerassen.

Buiten de natuurkern ligt een afwisselend agrarisch cultuurlandschap. Een landschap dat wordt doorsneden door de Dommel en beken als de Beerze, Reusel en Rozep. Juist deze variatie in het landschap vormt de basis voor een grote biodiversiteit. En die diversiteit ziet u natuurlijk ook terug in de dieren die u in Het Groene Woud kunt ontdekken.

 

Hart van Brabant

Wij liggen er midden in!

Diep in de bossen, ligt de Reebok. Tussen natuur en cultuur.

Wij liggen diep verscholen in het bos en werken daarom nauw samen met onze buren Natuur Monumenten. Wij waarderen en respecteren dan ook dat wij te gast mogen zijn in de natuur. In de toekomst willen wij ons naast onze service onderscheiden door het aanbieden van binnen en buitenkunst. Hebt u behoefte aan informatie over park en regio, loopt u dan binnen bij de receptie. Wij helpen u graag met onze service aan een fijn vakantiemoment.

Drunense duinen

Op 20 minuten afstand

Het grootste duingebied van Europa

Het grootste woestijngebied in Nederland, vol leven! De Brabantse Sahara, uitgestrekte zandvlakte met duinen zijn een lust voor het oog.

In de zomer kunnen de temperatuurverschillen tussen dag en nacht flink oplopen, tot wel vijftig graden. Welke dieren en planten kunnen zulke verschillen overleven? Sommige zandloopkevers maar ook de planten zandzegge, buntgras en rendiermos zijn prima opgewassen tegen extreme kou en hitte.

U kunt wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden of gewoon lekker luieren in het zand. Natuurmonumenten heeft ook enkele afwisselende hondenloslooproutes uitgezet. Via een verhard wandelpad is ook met rolstoel en kinderwagen, het fraaie uitkijkpunt te bereiken.

Wist u dat:

-U ondergestoven boomkruinen kunt zien

-Het plantje zandzegge stuivend zand vastlegt

-U een herder met schaapskudde kunt tegenkomen in het gebied

-De das prachtige pootafdrukken achterlaat in het zand

-Er levendbarende hagedissen op de grens van stuifzand en heide leven

-Er ongeveer 100 reeën in het gebied leven

 

In natuurgebied De Loonse en Drunense Duinen ligt één van de meest uitgestrekte stuifzandgebieden van West-Europa. Deze Brabantse Sahara heeft dertig vierkante kilometer ‘levend stuifzand’. In de laatste ijstijd is door poolwinden op veel plekken in Brabant een dik pakket zand afgezet. Het huidige natuurgebied De Loonse en Drunense Duinen ligt op zo’n hoge zandrug.

Met een omvang van 465 hectare is het stuifzandgebied in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen nog maar een fractie van wat het ooit is geweest. Slechts 270 hectare hiervan is nog actief in beweging. Natuurmonumenten wil dit unieke landschap in stand houden en heeft daarvoor een stuifzandherstelplan opgesteld. De maatregelen uit dit plan moeten het gebied weer haar openheid teruggeven, zodat de wind zijn werk optimaal kan doen.

 

De Kampina

In onze achtertuin

Schitterende vennen, bossen, recreatie, wilde dieren en in onze achtertuin.

Laat u verrassen door het afwisselende landschap in Natuurreservaat De Kampina. Geniet van het uitzicht over de vele vennen en wandel in de nazomer over de paarse heidevelden. Zwerf langs slingerende beken en loop door kleurrijke graslanden.

Wandelen en fietsen over De Kampina
Maak kennis met de typische Kampina met haar afwisselend droge en natte heide, bossen, beken en vennen. U kunt hier op vele manieren van dit bijzondere landschap genieten. Wilt u weten wat er allemaal te zien is? Kom dan lekker wandelen, fietsen of paardrijden op de Kampina. Ook is er een route die zeer geschikt is voor rolstoelgebruikers en wandelwagens.

Van Ree tot Bosbes
Door de rijke flora en fauna is het zonder twijfel één van de meest waardevolle heidegebieden van ons land. Dankzij de afwisselende landschappen zijn er veel dieren en planten te vinden. Zo kunt u op de Kampina ineens oog in oog staan met een prachtig Ree. Ga eens met de boswachter mee en speur naar Reeën tijdens een Reeëntocht. Vergeet vooral uw fototoestel niet.

Wist u dat

-Bosbessenstruiken veel dieren aantrekken.
-De lepelaar en zilverreiger steeds vaker te zien zijn rond de vele vennen.
-Zonnedauw, lavendelheide en veenbes typische planten van de Kampina zijn.
-Het hele jaar door grazende kuddes runderen of IJslandse paarden te zien zijn.
-Er af en toe een schaapskudde door De Kampina trekt.
-Vanaf verschillende uitkijkpunten langs de wandel- en fietspaden een heleboel vogels en andere dieren kunt zien.

 

Oisterwijk

Shoppen, eten, drinken en genieten

Oisterwijk, Parel in 't groen

Parel in 't groen, is uw bezoek meer dan waard. Het kent vele gezellige terrassen, onweerstaanbare winkeltjes, luxe modehuizen, sfeervolle restaurants Vanuit het park gaat u op pad door het bos- en vennengebied om het dorp te verkennen. U verblijft dan op ongeveer 3 KM van het Oisterwijkse, ietswat mondaine dorpscentrum, met luxe waar het leven goed is. Het dorp is goed bereikbaar per fiets, auto en trein. 2 maal per uur is er een trein verbinding vanuit Oisterwijk naar Tilburg en Eindhoven.

Voor meer informatie over Oisterwijk, bezoek ook eens de website van bezoekoisterwijk.nl: http://www.bezoekoisterwijk.nl


HEERLIJK VERBLIJVEN ZOALS U DAT WILT